15 Feb
15Feb

Elfpunk är en sub-genre av 'urban fantasy där traditionella mytologiska varelser som 'faeris' eller elver vävs in i en modern Punk-inspirerad urban 'setting'. En värld som kombinerar moderna och mytiska element. Utspelad vanligtvis i en dystopisk 'setting' med klassiska Cyberpunk-element. En unik bransch av fantasy.

--

Nordisk mytologi kan ses som en karta av det mänskliga medvetandet. Ett slags landskap för själen och människans inre liv. Mim är en figur i Nordisk mytologi känd för sin kunskap och visdom. Men vars huvud blev halshugget i en strid mellan rival-gudar. Nu är han beskyddare av visdomens källa - som existerar djupt under rötterna av Yggdrasill; det enorma mytiska träd som spelar en viktig roll i Nordisk kosmologi. Center av kosmos och väldigt heligt vars grenar sträcker sig långt upp i himlen. Visdomens källa kallas Mimisbrunnr. Mästaren av denna källa kallas som sagt Mim. Full av kunskap och visdom dricker han från denna källa med sin bägare Gjallhorn. Rådgivare till gudarna - gudar som är tidlösa och existerar jämsides i alla tidsepoker av mänskligheten. Inklusive en Cyberpunkvärld full av artificiell intelligens - en intelligens som ingen annan än Mim ser över; en varelse från Nordisk mytologi. Vars avhuggna huvud är återuppstått hos en 'hacker' som håller till i den retrofuturistiska Cyberpunk staden Redemption Neo City. En stad som ligger i Florida inte alls långt från Miami. En annan stad dränkt i neonljus. 


Vi befinner oss år 2087 och hackern Quake 87 (vars huvud är den norska guden Mim's) vandrar på gatorna i Redemption Neo City full av holografiska skådespel. Det fullständigt skimrar om staden.

Quake 87 har en fin 'dräkt'. Som en sann härskare av 'Cyberspace'- jodå; här finns telekommunikation-system som förenar mänskligheten över hela världen. Nästan allt är 'connected' till ett lokalt nätverk i världen helt enkelt. Vilket betyder att nätverket kan bli 'hackat' - detta vet Quake 87! Vars huvud är norska gudens Mim's och som ska skapa artificiella 'fairer' och elver som ska hjälpa honom i sitt 'hackande' i Redemption Neo City. Hacka The Code Matrix. Vad ligger egentligen bakom The Code Matrix? Hi-tech datorer? Eller är det regeringen som ligger bakom allt?

Men Quake 87 hade andra planer för stunden. Han tänkte skapa Maskin Elver ur sitt egna huvud(Mim's huvud). Möjligt med multidimensionell perception och 'inner senses'. Varesler som sjunger i ett hyperdimensionellt språk. Arketyper från en annan dimension som existerar i det mänskliga kognitiva. Allt möjligt på grund av de Norska gudarna. Mim som Quake 87. En kombination som ger evig visdom.


'Det passar bra med Maskin Elver i Redemption Neo City,' täkte han. En Cyber Elf Punk renässans.

Quake 87 och sina elver ska försöka penetrera Matrixnästverket som nödvändigtvis inte behöver bara vara en negativ affär. Utan en banbrytande värld till 'virtual reality' i evolutionen om 'metaverse' - förena verkligheten i hyper-digitalt utrymme. Existerande bortom det fysiska planet; ett utopia/dystopia med 'infinite possibility'. Detta vet de Norska gudarna och Quake 87 redan; Cyberspace! Cyberspace är den grafiska representationen av information som förbinder alla databaser och datorer i världen. I Redemption Ne oCity är detta förverkligat; en virtuell värld öppen och 'interconnected'!

'Staden behövs nog inte hackas för mycket trots allt,' tänkte Quake 87 

--

Redemption Neo City är en Cyberpunkstad som integrerat banbrytande teknologi i sin 'make up'. Full av neon-ljus. Men regnar desto mer. Full av holografisk reklam på diverse 'billboards'. Allt tycks röra sig i ett högt tempo och invånarna i staden verkligen demonstrerar det. Skyskrapor sträcker sig upp i skyn.


Hör och häpna; en metropolis fri från brottslighet, fattigdom och korruption; REDEMPTION Neo City!

En livlig metropolis som Quake 87 vandrar i. Desto ännu livligare när han 'hackat' systemet som ligger bakom staden. Ett 'metaverse' som lever i samklang med den holografiska principen av universum. Som föreslår att vi lever i en simulerad verklighet. En ståndpunkt om själva essensen av verkligheten. Ett quantum-fält. Quake 87 med sitt Mimhuvud från Norsk mytologi har tillgång till quantum-information; allt är ett och man är inte 'separerad' från varandra. Inte konstigt att Quake 87 får en mystisk upplevelse när han strövar omkring i REDEMPTION Neo City! Så pass mycket att han lägger hacker-karriären på hyllan. 

Istället realiserar Quake 87 att han är en stor GUD med ursprung från Nordisk mytologi. Mims huvud sitter fortfarande kvar på huvudet och som symboliserar källan av kunskap och visdom till den ultimata sanningen;


'Du skapar världen du lever i med innehåll av ditt eget medvetande. Vad du än föreställer om dig själv; andra människor eller världen - existerar enbart i ditt egna kognitiva. Genom din tro skapar du ditt eget universum. Som helt och hållet är virtuellt. Wow vad coolt.

Vilket inkluderar Cyberpunk Future universum med en Cyberpunk Redemption Neo City!

Som du kan röra dig i tillsammans med andra GUDAR(icke norska) och skapa diverse ting från din egen IMAGINATION - medräknat Elfpunk som Tegedao(mannen bakom Cyberpunk Future) skriver. Du lever helt enkelt inom din egen 'story'. Det finns ingen 'story' du inte kan vara. Du är fri till att vara vad du än önskar - en evigt fri 'unfolding story'.

Värna om detta i form av ELFPUNK! Elfpunk är Cyberpunk Future! Quake 87's huvud i form av Mim från Norsk mytologi är ett faktum! Det är helt enkelt möjligt i form av den holografiska principen om universum - där de tidlösa gudarna tycks leva i form av arketyper!

"You are given the gift of the gods; you create your reality according to your beliefs; yours is the creative energy that makes your world; there are no limitations to the self except those you belive in" - Seth; The Nature of Personal Reality

NORSE CYBEPRUNK GOD!


-- 

 

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.