17 Feb
17Feb

The Eleusinian Mysteries var en mysteriekult som hölls regelbundet till ära för Demeter och Persephone i Telesterion i Eleusis i antikens Grekland. Antika världens mest berömda mysterie-kult - den största kulten i Grekland före kristendomen som varade 1600 f.Kr. till 392 e.Kr. 

Dem som deltog i 'the mysteries' var för evigt förändrad till det bättre och fruktade inte längre döden. 

Ritualerna var baserad av en symbolisk läsning av storyn Demeter och Persephone och skänkte 'initiates' med en vision av efter-livet så kraftfullt att det förändrade hur dem såg världen och deras plats i den. Erkännandet att dem var 'immortal souls' temporärt i en dödlig kropp. Story av Demeter och Persephone är den mest betydelsefulla myten i antika Grekland. Myten reflekterar konceptet av förvandling och den cykliska naturen av livet. Vars existens upphörde inte med döden; för det var ingen död; det vara bara förändring ifrån 'one state of being to another'. 


Den romerska författaren och politiker Cicero skrev; Ingenting är högre än dessa mysteries - visande oss att leva med mer glädje och att dö med ett bättre hopp! 

Det ska sägas att de initierade i The Eleusinian Mysteries blev erbjuden Kykeon - en psykoaktiv brygd - som innehåller svamp liknandes LSD's psykedeliska alkaloids. Den psykoaktiva egenskapen av den svampen i drycken Kykeon triggade intensiva upplevelser av deltagarna vid Eleusis: i denna ecstasy av uppenbarelse - kände dem förening i Gud - the oneness av Gud och själen; upplyfta ut från 'the delusion/egot' av individualitet för en stund och kände frid och uppslukandet av kosmos! 

En upplevelse iscensatt av magic mushroom! Helt effekten att bryta ner mentala barriärer och expandera känslan av 'self' och 'awe of the universe'. 

Faktum är att denna mystery 'religion' i den Grek-Romerska perioden varade i 2000 år. Men allt stängdes ner av 'the Chrisitan Emperor Theodosius år 392 ef.Kr. - som såg dessa antika riter som inspiration till motstånd till Kristendom och 'the truth' of Christ'. The Eleusinian Mysteries blev övergiven, förstörd och blev ersatt i form av kyrkor. 


--

Men hör och häpna gott folk! Det finns något som heter Bronzepunk! En gren av Cyberpunk som fokuserar på Grek-Romersk estetik tillämpad in i den moderna världen! I Bronzepunk universum finns The Eleusinian Mysteries Tempel över allt i USA! Det hela började i Los Angeles 1985 i form av Aquarian Tabernacle Church som återupptog the Eleusinian Mysteries för att återigen hedra Demeter och Persephone för att utforska universala koncept och 'sanningar' rörandes sökaren av dold kunskap. 


Nu år 2042 har Los Angeles i USA förvandlats helt och hållet till en Bronzepunk Grek-Romersk stad där The Eleusinian Mysteries står i centrum för befolkningen och dess vardag. Det finns till och med Grekisk och Romersk arkitektur i staden med Cyberpunk teknologi som magiskt blev givna av gudarna (framför allt Demeter och Persephone). En retro-futuristisk förening av Imperial Rom och antik grekisk mysticism i form av 'philosopher-kings' utspridda i Bronzepunk Los Angeles! Ett futuristiskt utopia allt igångsatt av återupptagandet av The Eleusinian Mystery! En metropolis som kommer blomstra länge; Bronzepunk Los Angeles! Med gudarnas omfamning av staden i magical oneness där Demeter och Persephone styr! Den antika världen tillsammans med den moderna; Bronzepunk

"The Eleusinian Mysteries celebrated Persephone's return, for it was also the return of plants and of life to the earth. Persephone had gone into the underworld (underground, like seeds in the winter), then returned to the land of the living: Her rebirth is symbolic of the rebirth of all plant life during spring and, by extension, all life on earth." newworldencyclopedia.org/ 


"For among the many excellent and indeed divine institutions which your Athens has brought forth and contributed to human life, none, in my opinion, is better than those Eleusinian mysteries." - Cicero 

“Thrice blessed are those mortals who see these mysteries …” - Sophocles 


Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.