På en kollektiv nivå har vi ett djupt rotat behov för att vår fysiska död att bli slutet av all smärta och resistans. Många människor är fäst vid idén att att efter-livet är en UTOPIA - inträdandet som på direkten kommer lösa upp alla våra -'struggles' och lämna oss 'wanting for nothing'. Denna tro är ett bekvämlighets täcke som har uppstått ut av behovet att lugna vårt 'mind' från de mentala utmaningar som möts i att finna mening till alliera sig med i livet.

Kan litteratur förändra vårt riktiga samhälle? Utopisk och dystopisk fiction frågar några ganska simpla frågor inriktade på detta tema. Vem är vi som samhälle? Vem vill vi vara? Vem är vi rädda för att bli?
När dessa frågor är formulerade i de spekulativa versionerna av 'Heaven and Hell on Earth' finner man ofta underhållande perspektiv.

Själv - Cyberpunk Tegedao- har jag ett litet mer spirituellt perspektiv; We Are Each Where We Want To Be;
Om Jorden är där alla vill vara; då är detta 'Heaven'. Acceptera att du är i paradiset för att vara i paradiset. Paradiset är inte 'out there'; det finns inom ditt val av perception; Du är 'infinitely free', men Jorden är stället där du upptäcker det du vill vara. Du kommer fortsätta födas i mänsklig form igen och igen. Acceptera att det är här du vill vara. Acceptera Jorden som paradis till att se paradiset framför dig!
TO LOVE YOURSELF, IS TO LOVE YOUR CHOICE TO BE HUMAN! Cyberpunk Heaven!

Ett Cyberpunk universum som hämtar inspiration från 80-talet är bland det häftigaste som finns!