16 Jan
16Jan

Knappt något är känt om det religiösa utövandet före ankomsten av kristendomen till Skottland. Kristendomen började ersätta mesta av den originella mytologin - orsakandes myterna till att upphäva i makt och position.

Myterna och legenderna av Skottland berättar för det mesta om 'the way of life during the olde times'. Men de antika religionerna av Skottland anses ha påmint om den polyteistiska religionen av av 'celtic societies' som Gaul och Irland.

Men trots all denna brist på information finns det något som sticker ut; The Loch Ness Monster - ett mystiskt djur som lever i sjön lokaliserad i 'the Scottish Highlands. Det finns antaganden av ett vattenlevande monster i denna sjö Loch Ness så pass som 1, 500 år tillbaka! Skotsk folklore.

Men de flesta av vetenskapsmännen anser att det är en archeocyte - en primitiv val med en slingrande nacke som sägs ha varit utdöd i 18 miljoner år. Men cryptozoologen (cryptozoologi är en pseudoscience som söker efter legendariska varelser som vars existens anses omtvistad) Cassey MacKensie från Edinburgh ska motbevisa detta! Han ska 'by any means necessary' reda ut detta mysterium gällandes Loch Ness i hans kära Scottish Highlands! Det är inte bara folklore! Cryptozoologer har en lång komplex historia täckandes tvärsöver flera århundraden tills den utvecklat till att vara det den är idag!

--

Cassey MacKensie är en av de ledande cryptozoologerna idag! 29 år gammal som redan i sin barndom hade en förkärlek till det mystiska - vars föräldrar som var strikt religiösa inte hade samtycke med. Boendes fint i Edinburgh 'down town' Old Town - stadens medeltida hjärta! Old Town är den mest atmosfäriska delen av staden med sin medeltida arkitektur. Här brukar Cassey hänga på kvällarna i 'the Jazz Bar och smida cryptozoologiska planer. Dock ensam - då han trots allt är den enda seriösa cryptozoologen från Edinburgh.Men på Arcade Haggis and Whiskey House i centrum av Old Town som som är en av de mest populära platserna i staden för att smaka whiskey- brukar han dela med sig av sin dröm om att lösa Loch Ness mysteriet!

Cassey MacKensie ska ännu en gång ta tåget från Edinburgh till Loch Ness med förhoppning om att göra framsteg i sina cryptozoologiska undersökningar i dessa trakter. En resa som drygt tar 3,5 timme. Spanandes dagdrömmande ut i det skotska höglands-landskapet från tågfönstret var allting sig likt - med sin naturliga miljö till unika landskap i form av Highlands - berömd för sin naturliga skönhet i form av höga toppar och djupa dalar i ett pittoreskt grönt landskap.Highlands är också Skottlands största geografiska whisky producerade område - något som cryptozoologen Cassey MacKensie från Edinburgh gillar att dricka när han riktar blicken över Loch Ness med önskan att få syn på något som sticker ut. För det är där han befinner sig just nu igen vid stranden till denna sjö - Cassey har tappat räkningen om hur många gånger han har varit här.

Ibland undrar han egentligen vad det är som honom? Men efter lite självbetraktelse råder det inget tvivel; The Supernatural Society! Allt han vill är att demonsterara värdet värdet av seriös akademisk undersökning av 'supernatural beliefs'. Naturens mystiska varelser! Cassey har en passion för att lösa dessa varelsers uppkomst inbäddade i mystik - framför allt sitt kära hemlands Loch Ness! Men även andra 'crypto-business' runt om i världen. Till exempel Bigfoot och andra mindre kända varelser och 'entities' är Cassey också intresserad av! Faktum är att Cassey besökt The Himalayas Mountains i jakt efter 'the Yeti' - en aplik varelse som sägs ha härjat i dessa trakter i århundraden. Täckt med pälsa och långt hår och idealt byggd för hårda kyliga miljöer!

--


Men nu befinner sig Cassey MacKensie sig alltså återigen i Loch Ness; men med en ny idé. Att pröva psychedelics i hopp om att urskilja saker som kanske är dolt i andra dimensioner till verkligheten. Kanske Loch Ness är en multidimensionell varelse? Vem vet? Värt att pröva!

Cassey helt sonika satte sig på en sten på stranden med utsikt över hela sjön efter att ha ätit ett gäng magiska svampar - som innehåller psyko-aktiv och hallucinogena innehåll; psilocybin!

Faktum är att Magic Mushroom har använts i tusentals år för spirituellt syfte av infödd folk från Amerika och Europa! Allt för att uppnå 'superior spirituell states'. 

'Moder Natur Highland Scottland Loch Ness - ge mig en psykedelisk vision så jag kan lösa den största av cryptozoologisk gåtor! Uppenbara dig Loch Ness,' tänkte Cassey för sig själv tyst...och bara vänta! Men också med en flaska whiskey till förfogande - som kan underlätta och ge lugn efter en psykedelisk tripp!

--

Cassey försökte i sitt inre visualisera hur egentligen Loch Ness ser ut. Han har sett många exempel till foton på monstret - fake eller inte. De flesta kommer dock överens om att det rör sig om en gigantisk sjö-varelse med mycket långt hals, stora fenor och grön till färgen!

Men nu ska alltså Cassey den stora cryptozoologen konfrontera denna varelse av Scottish folklore! En av Skottlands äldsta och mest bestående myter!

När väl den magiska svampen började kicka in - började han se små energi-strimlor av energi dansa på sjöns yta! Denna energi började röra sig allt snabbare i cirkulationer tills att en stigande luftvirvel bildades; en elektrisk tornado!

Cassey förstod genast var det var för fenomen - en tidsportal till en annan dimension!


Plötsligt hände något ännu märkligare; en varelses hals stegrade upp ur tornadon rakt framför Cassey och kommunicerade pyskedeliskt telepatiskt med honom ;Jag är känd som Loch Ness monstret - välkommen till mitt undervattensrike. Jag har funnits här i 65 miljoner år och vill visa dig kära cryptozoolog mitt 'otherwordly kingdom'.

Tids-tornadon slukade upp Cassey!

Tills han han hamnade i ett grönskande paradis från en svunnen tid! Loch Ness monstret svävade med Cassey sittandes på hans långa hals i denna paradisliknande och introducerade honom till denna värld;

'Här härskar Troodon's ; den smartaste av alla dinosaurer. Med avancerad binocular vision. En två-benad intelligent reptil med stora ögon. En fågel-lik dinosaurie. Faktum är att dessa Troodon's har utvecklat en intelligens i nivå med människor. Dessa levde för 76 miljoner år sedan på jorden. Men det som inte direkt blivit vidare känt är hur deras kognitiva förmågor utvecklades och resulterade i en revolution! De uppfattade andra dimensioner i närhet till naturen. Vilket banade iväg för den viktigaste an insats och uppdrag; att rädda dinosaurers massutdödande. Framför allt ifrån asteroid-nedslag! Dessa Troodon's lyckades samla ett gäng dinosaurer till sin 'otherwordly kognitiva sfär och rädda dem;

inklusive mig; Loch Ness Monstret som funnits i miljontals år - ibland gillar jag att titta till människors värld i Loch Ness Skottland - här finns trots allt en tidsepok till en annan dimension; The Kingdom of Troodon's! Välkommen kära Cassey MacKenzie!

--

Cassey MacKensie tog bara in all denna upplevelse i hisnande psykedelisk fart - inte riktigt klar om detta verkligen var verklighet han upplevde. Magiska svampar!

För plötsligt slungades han ut från tornadon på Loch Ness sjö-yta rakt ut i rymden till månen och ner till strandkanten sittandes på sin sten. Svamptrippen var över för den här gången!

Som tur var fanns det mycket whiskey kvar i hans flaska - som han i oregelbunden takt drack i svepande rörelser. Med förhoppningen att gjort den största av cryptozoologiska upptäckter - det här med Troodon's rike och allt! Väl medveten om att ingen kommer ta hans upplevelser i den cryptozoologiska världen på allvar! Det är ju trots allt bara magiska svampar!


--

Magiska svampar innehållandes psilocybin kan verkligen framkalla livsförändrade upplevelser. Många känner sig mer 'connectad' till naturen. Erbjuder en annan vy om verkligheten - att omfamna känslan av 'interconnectedness' och 'universality'. The Timelessness of Existence som Cassey upplevde. Magiska och 'supernatural' känslor som många cryptozoologer delar med varandra - kan framkalla extra mycket psykedeliska effekter då dem är mer mottagliga för en sådan upplevelse! Mystiska sådana!

Kanske kan Cassey - 29 år gammal cryptozoolog från Edinburgh - hitta någon han kan dela med sig av sina magiska svampar med i det 'Highland Scottish Lands'. Som kanske kan följa med honom och Loch Ness monstret ner till honom i Troodon's rike?

--

Cassey har fått för sig att återskapa The International Society of Cryptozoology - en organisation som skapades 1982 i Washington DC dedikerad till att studera fältet av cryptozoology. Men upphörde att existera 1998. Nu vill alltså Skottlands största cryptozoolog starta ett nytt 'society' i Edinburgh 2020. Cassey har stora planer med detta projekt- inkluderat att använda sig av psychedelics som magiska svampar. Han har nämligen kommit till insikten om att alla dessa varelser som crpytozoologer jagar är övernaturliga och multidimensionella - som helt enkelt håller till i andra sfärer i 'consciousness' inte fullt synligt för det mänskliga blotta ögat.

Cassey åkte till Iverness - den närmsta staden till Loch Ness för att ragga upp medlemmar till sitt 'society'. Inverness är den nordligaste staden i Skottland och huvudstaden i 'the Highland Region'. Här gick helt enkelt Cassey runt om i staden och frågade folk om de var sugna på att joina hans 'society'. Han har höga förväntningar - då trots allt Loch Ness Monster är Storbritanniens mest populära legend då tusentals söker efter varelsen. Men ingen i Iverness verkade så intresserad - däremot tog ett flertalet emot Cassey's broschyrer för sitt society.

Det kanske inte just nu är högsäsong för monster-sökare just nu - tänkte Cassey.

Så han passade på i farten att ta tåget till Isle of Skye från Inverness som tar drygt 2 timmar och 20 min. Väl där framme tänkte han käka lite magisk svamp!

--

The Isle of Skye är en av Skottlands mest fantastiska öar med sitt fantastiska landskap och medeltida slott. Existensen av 'faeris' är djupt förankrad med både topografin och historien av Isle of Skye! Överallt kan man tänka sig att magiska varelser håller till. Därför käka Cassey lite svamp - med förhoppningen om att stöta på en 'fairy' i en av dessa magiska platser.Han vandrade på The Fairy Glen - ett stort grönt gräsigt land med kullar där fairies sägs hålla till. Här började svampen kicka in och Cassey befann sig plötsligt i Fairyland; ett land som existerar i ett 'supernatural state of consiousness'; the Otherworld;

'Välkommen kära cryptozoolog som har anlag för mystiska saker; jag ser att du fått i dig lite 'magical potion' från oss 'the fairys'. Du har verkligen förmågan att beträda andra dimensioner och uppnå 'alternative states of consciousness'! Jodå, vi fairys från det skotska landskapet känner väl till den magiska vision du hade med ingen annan än Loch-Ness monstret. Vi är 'spirits of nature'! Villiga att se folk som besöker detta land transport till en annan värld. För ett litet tag i alla fall - tack vare svampen. Den magiska sådan; sa en Fairy Glen Fairy vid namn Cosmo Merrybite.

'Hej kära Mr Fairy Merrybite. Jodå, jag älskar verkligen min magiska svamp som framkallar sådana här upplevelse - tack gudarna för psilocybin! Säg mig kära Fairy; kan ni hjälpa mig med att bygga ett Supernatural International Society of Cryptozoology här i Skottland!? ,' sa Cassey medan han for och svävade längs Fairy's Glen's kullar i samspråk med Merrybte Fairyn!

'Vi har ett förslag till dig kära Cassey - som den enda som stött på 'the otherwordly Nessie' i sin sanna form! Skit i att bygga upp ett Cryptozoology Society häri det skotska höglandet - det kommer bli bökigt att samla folk till det då hela grejen bygger på psychedelics och gör folk suspekta; otherworldy Nessie och sånt och urtida intelligenta dinosaurer. Ingen kommer ta dig på allvar Cassey,' sa Merrybite Fairyn som fortsatte;

'Vi fairys vill istället erbjuda dig något extraordinärt - hör på; du ska flyga runt om i världen i en flygande magisk båt och rapportera om världens alla ting relaterat till cryptozoologiska saker; diverse möten med legendariska varelser i exotiskt land!

'Se där ja. Det låter som en strålande plan. Slipper det ansträngda med att locka folk till mitt 'society' i Edinburgh. Att istället bege mig ut på ett sant cryptozoologiskt äventyr låter desto mer lockande.' sa Cassey

--


Mötet med Merrybite-Fairyn var över och Cassey befann sig stående på en av Fairy Glens kullar i Isle of Sky! Med en magiskt flygande båt svävandes framför honom med ett litet manuscript-codex fastklistrad på dörren stod; Åk till närmsta cryptozoologiska varelse!

Nog så väl; Cassey satte sig i båten och for iväg upp i skyn där en annan psykedelisk upplevelse omsluka honom; det var en annan form av 'fairy'; Flix Islandgarden som gav Cassey lite information; först ut till cryptid att besöka; The Dobhar-Chu ; ett legendariskt utter-likt djur som lever i floder i Irland. Halv-hund halv fisk hybrid med lång orm-kropp täckt i tjock päls. Denna varelse har synts till flera århundraden tillbaka i Irland!

En annan cryptid; the Shuck - en mysterisk stor svart hund som är omtalad i Folklore of the Brittish Isles och attackerar folk i byar runt om i landet. The Shuck sägs ha levt i East Anglia och i östkusten av England!

Dessa två cryptids ska du hämta upp här ifrån Storbritannien och följa med dig på din resa i din magiska båt; både som sällskap och som beskydd; the Shuck och Dobhar-Chu.

Efter du hämtat upp dessa två varelser från British Folklore ska ni resa ut långt bortom världar; först ut att besöka 'the Australian Outback'- Yowies är en ar en art av Bigfot-likna apor. En blyg varelse med mörk röd päls som i dessa dagar räknas som en myt - men under 1800-talet var 'sighthings' väldigt vanligt. Om du lyckas hitta en Yowie kära Cassey ska jag ge dig en belöning direkt; du ska på en hisnande resa till regnskogen i gränsen emellan Brasilien och Bolivia! Men bara om du lyckas i 'the Australian Outback' först! AUSTRALIEN! Självaste Australien!,' den psykedeliska informationen var över från Fairy Flix Islandgarden var över.

--

Det var bara för Cassey att lämna Isle of Skye med sin flygande magiska båt och hämta upp de två cryptids; en från Irland och en från östkusten av England.

Det gick förvånansvärt smidig; båten åkte av sig självt per automatik till de platser de båda cryptids befann sig och hämta upp dem. Det var även som om dem visste att den stora cryptozoologen från Edinburgh skulle hämta upp dem. Förmodligen har snacket gått i Storbritannien's Fairland-dimension och Casseys expedition till Australiens outback på jakt efter den omtalade Yowie'n.

Plötsligt satt dem där i båten; den svarta hunden Chuck och utter-likna Dobhar-Chu - och började magiskt telepatiskt kommunicera med Cassey;

'Vi ska vara med dig kära Cassey världen över i din jakt efter legendariska cryptids. Vi ska verka som beskyddare och sällskap till dig under denna långa resa! Låt oss först fara till Australiens outback på jakt efter Bigfoot-liknande apor! Förresten - vilken vacker kilt du har på dig!

Cassey svarade men en nick och sa;' Vi har en lång resa framför oss - drygt 7, 800 sjömil! Det kommer ta 17 dagar att ta oss dit!

De båda cryptids tittade storögt på Cassey. Den stora svarta hunden Chuck sa; Du har glömt bort att det är ett magiskt skepp - som besitter förmågan hyperdrive; som tillåter ett starship att uppnå ljusets hastighet och färdas 'the void' emellan stjärnor i alternativa dimensioner av 'hyperspace'. Det går även att resa på detta vis på jorden i nolltid. Det är så vi ska resa till Australien härifrån Storbritannien - i ljusets hastighet.--

Den utterlikna Dobhar-Chu drog på en spak i det magiska skeppet - efter det var dem framme i Australien. Svävandes över Alice Springs; känd som 'the Capital of the Outback'. Alice Springs är en liten stad med ett stort hjärta - känd som 'the gateway' till 'the ancient outback. En stad som förkroppsligar den grundläggande 'Australian spirit' - från den antika öknen som 'vilar' här och den Aboriginska kulturen som är insvept i strukturen av livet här. Alice Springs är det bultande hjärtat av Australia Red Centre! En vacker syn att skåda från det magiska skeppet - men även upp i skyn. Här finns av de bästa vyerna av vår galax Vintergatan; the Aurora Borrealis illuminerar natthimlen med skinande grönt, blått och röd 'energi' som danspar på himlen. Den gigantiska emun vilar även på natthimlen. En stjärn-konstellation; en känd Aboriginsk Astronomisk konstellation som är skissad av mörka områden på natthimlen - inte stjärnor. Det mörka molnet emellan stjärnorna är huvudet - medan nacken, kroppen och benen är formad från stoft-stigar utsträckandes tvärs över Vintergatan.

Enligt Aborinerna är emuer 'creator spirits' som svävade i himlen ovan - kikandes över landet. Väldigt hjälpsamma fåglar; Emu in the Sky hjälpte folket att förutspå vad som hände i världen omkring dem.

Alice Springs är hjärtat, själen och centret av 'the outback'- som Cassey MacKensie; den enigmatiska skotten- svävar över med sitt magiska skepp och med emun i skyn. En slående vy! Sannerligen ett unikt mångskiftande och stimulerande ställe att utforska! Alice Springs!

Men det får bli en annan gång - tänkte Cassey. Han kan ju knappast beträda Alice Springs med kilt, flygande båt och två cryptids!

Istället bestämd sig Cassey att lämna Alice Springs bakom sig; the Captial of the Outback - och istället slunga sig ut i det ociviliserade Australienska outbacken - på jakt efter det mytomspunna Bigfoot-liknande cryptiden Yowie!

Cassey flög med skeppet närmre marken för att få en bättre vy över landskapet; leta efter Bigfoot liknande varelser med röd päls. Kanske inte blir så lätt dock kära cryptids-vänner då dess kropp smälter väl in med omgivningen i denna outback ska sägas.

Yowie typ-varelser är vanliga i Aboriginsk Australien legender- med rötter i Aboriginsk muntlig historia. Det finns många vittnesmål givet till utforskare, missionärer och bosättare kring 1820/1830-talet av Aboriginsk stamfolk som påstår ha sett 'håriga män'!

Jodå, historier från Aboriginer är komplexa och  mångskiftande.

Till sist bestämde sig Cassey för att landa det magiska flygande skeppet på marken - mitt ute i 'the outback; Leta efter fotavtryck - Yowies har framför allt stora fötter - större än människor. Men var på er vakt; Yowies är helt klart mer aggressiv och farligare än sin Amerikanska kusin Bigfoot. Men det ska sägas; Yowin sägs vara en 'spirit' som strövar omkring på jorden om natten,' sa Cassey till sina två cryptid vänner.

'Jag har dock en invändning kära Cassey,' sa svarta hunden Shuck och fortsatte;

'Jag kan bara tala om egen erfarenhet som cryptid. Du har ju själv fått uppleva existensen av flertalet andra dimensioner när det gäller sådana här saker. Jag tror bannemej Yowien existerar i en annan dimension eller sfär!?

'Jag instämmer,' sa utter-likna Dobhar-Chu och fortsatte;

'Jag har ett förslag - Cassey!? Käka lite magisk svamp igen så du kanske får tillgång till alternativa dimensioner här i den folktomma outbacken!

'Det låter som en bra idé! Jag råkar faktiskt ha lite svamp i fickan. Man vet aldrig när får behov av en liten tripp! Ge mig hallucinogena effekter kära psilocybin - jag ber dig.

Nu var det bara att invänta - mitt ute i den nakna natten i Australien med sällskap av emun - stjärnkonstellationen på natthimlen. Pass på!

--

När väl den magiska svampen började göra effekt blev natthimlen ännu vackrare. Alla stjärnor var 'connected' - konstellationen blev mer levande. Cassey kunde urskilja geometriska linjer förbindande hundratals av stjärnor. Stargazing Deluxe! The Australian Outback är helt enkelt ett idealt ställe för stjärnskådning! Det ska sägas att det just nu är vinter i Australien - så nätterna kan bli lite kyliga här ute i Australiens Röda Center; sanden är röd, stenarna är röda - ja till och med soluppgångarna och solnedgångarna är röda. Svampen gjorda Cassey extra lyhörd. Han tycktes höra ett par tassande fotsteg krypandes allt närmre honom;

'Det måste vara en Yowie!,' tänkte Cassey som kände sig lite frusen med bara kilten på sig.

Men det som till sist uppenbarade sig för Cassey var ingen Yowie; utan en stor röd känguru - som kunde kommunicera med Cassey tack vare den magiska svampen;

'Vi kängurur är Creators of Spritual Dreaming. Vi färdas längs sånglinjerna här ute i det Australianska landskapet - som är väldigt viktig för Aboriginsk spiritualitet! Sånglinjerna spårar resorna av 'ancestral spirits' och hur dem skapade landet. En typ av antik minnes-kod. Djupt förankrad till denna 'outback'. The Dreamtime är tiden för skapelsen av världen. En aboriginsk myt förklarar hur de första känguruns kom till Australien; vi blev bortblåsta till Australiens fastland av en våldsam vind-storm! Det var länge sedan jag fick uppgiften från Aboriginer att 'varna' om Yowies. Under den tidiga koloniala eran - Aboriginer ofta varnade Brittiska bosättare till att akta sig för ap-liknande varelser smygandes i outbacken, bergen och de djupa skogarna av kontinenten! Yowien syns alltid ensam och är extremt blyg för människor. Det finns över 3 000 rapporter i dessa trakter om en stor, hårig, apliknande varelse med väldigt stora fötter - The Giant Kangoroo has Spoken

Visionen med kängurun var över - men Cassey väldigt nöjd med denna intressanta psykedeliska upplevelse! Men ingen Yowie i sikte än så länge!

--

Utterliknande Dobhar-Chu, den stora svarta hunden Shuck och cryptozoologen Cassey blev lite frustrerade här ute i den Australianska vildmarken - hur ska dem hitta den sällsynta Yowien!? Omtalad i aboriginsk mytologi. Som sägs slita av huvudet på kängurur? Cassey dock förhoppningsfull - då det trots all rapporterats om 6 'sighthings' av Yowien år 2020.

'Vi kanske måste lära oss det Aboriginska språket och få tillgång till 'the Dreamtime Consciousness' - men vilket språk - det finns trots allt hela 250 infödda språk inkluderat dialekter här med varje språk knyten till en viss plats. Vi måste helt enkelt lära oss hur att kommunicera med Yowis,' sa Shuck - den stora cryptiden

'Du har en poäng!,' skrek Cassey. Som rent spontant i sin frustration käkade en extra stor dos av den magiska svampen fylld med psilocyben!

Plötsligt hände det grejer när svampen började göra effekt! Ett rymdskepp till synes 'alien' uppenbarade sig för Cassey MacKensie - det är fortfarande natt och hela platsen lyste upp! Ur skeppet klev en figur ut som Cassey väl kände igen; ingen annan än karaktären Chewbacca från Star Wars som sa; 'Det är jag som är Chewbacca - ursprungs Yowin och som är ett med alla Yowis som jag uppfostrat. Här i dessa trakter i den Australianska outbacken finns en portal som kallas Dreamtime Space Imagination! En portal som förenar det verkliga med det fantastiska! Skapad själv från människan! 

Fusionen med 'hjärtat' och 'imagination' är där människan bevarar potentialen för den mest intima upplevelse med ditt 'immortal' icke-fyiska natur - din 'spirit'. Extra synlig om man käkat 'magic mushroom'! Vi lever inom vår 'imagination'. Vi är alla en del av den multi-dimensionella holografiska världen som vi lever i. Vi lever i vår egna skapade värld; ' we're all one consiousness experiencing itself and we are the imagination of ourselves'. All blir levande inklusive 'imagination' - seeing with the eye of God. God is your own wonderful human imagination! The One-Self-Imagination är 'unlimited' och är på en 'infinite path of discovery/experience på alla sätt du är 'limitless'. Unleash the power of your imagination! Med detta menas att din enda begränsning är din obegränsade 'imagination' och din själv-tro till att manifestera vad som helst du kan föreställa dig i LOVE. Du är det som din imagination är. Du lever i din imagination.

Chewbacca skrek rakt framför hans huvud; IMAGINE!

--

Det här var en kraftfull psykedelisk upplevelse - tänkte Cassey och gick in med Chewbacca i rymdskeppet Dreamtime Space Imagination och transporterades till regnskogen emellan Brazilien och Bolivia - på jakt efter Mapinguari! En stor till ännu en aplik varelse!

Chewbacca - den långa lurviga Wookien med ursprung från Star Wars sa adjö till Cassey och lämnade honom ensam i regnskogen.

Det ska sägas; det magiska skeppet med Shuck och Dobhar-Chu lämnades bakom i Australien för stunden. Det blir en solo-mission i regnskogen.

Den magiska svampens effekt var inte helt över skotten Cassey med sin kilt - regnskogen fullständigt pulserande med liv och ljud; Amazonas! Här finns Mapinguari; Bigfoot of The Amazon Jungle! Förkroppsligad som en gigantisk björn med ett människolikt huvud och ett öga som ryter likt åska.Folkloren kring denna Bigfoot är full med möten av folk i Amazonas! Enligt Braziliansk legend - var Mapinguari en gång en Amazonian shaman som upptäckte hemligheten till 'immortality. Uppretandes gudarna - blev han 'cursed' till att spendera resten av sina dagar som ett avskyvärt odjur!

--

Det är December och Cassey befinner sig alltså i Amazonas i sin ensamhet 'on cryptozoology bussiness' - på jakt efter Mapinguari. Det regnar och det kommer att göra det ända till Mars! Regns-säsong. Det är minst sagt mycket hög luftfuktighet. Regnskogen är myllrande av djur och insekter - som bidrar till en brummande ljudkollis! Regnskogsljud. Hem till 2, 5 miljoner arter av insekter.

Cassey är vilsen slungandes med sin machete kors och tvärs i denna 'tjocka' vegitation med blad som 'stutsar' av allt regn.

Cassey bestämmer sig för att klättra upp på toppen av ett träd för att klargöra var han egentligen befinner sig; skog så långt ögat kan se.

Men långt där ute i horisonten såg han något som stack ut! En pyramid reste sig högt över regnskogen!

'Det här måste jag undersöka'- tänkte Cassey

'Men hur ska jag komma dit?

Plötsligt hände något oväntat - ett gäng Amazon Fairies uppenbarade sig för Cassey - med djungel-stil klädnad och löv-likna vingar. Magiska varelser som lever i harmoni med naturen; Guardians of Amazon City!

'Vi har det magiska flygande skeppet till dig - så du kan flyga dit pyramiden finns,' sa The Amazon Fairies

Cassey satte sig i skeppet och var på nolltid framme till pyramiden svävandes i regnet ovanför Amazonas djungel! Cassey kom och tänka på den spanska conquistadoren Francisco de Orellana som korsade till fots igenom Amazonas från 1541 till 1542 rapporterandes synen av fantastiska städer med miljontals av invånare levandes i blomstrande kultur. Även den Dominikanska Gaspar de Carvajal ledde en expedition i detta område under denna tidpunkt och ska ha sett stora monument!

Cassey gled ner med gumpen från pyramiden och hamnade nere i regnskogen igen! Nu dock med en annan vy!

Det var inget annat än El Dorado; The City of Gold En mytologisk utopi fylld av rikedomar!

Cassey trodde knappt sin ögon när han vandrade storögt längs templens guldtäckta väggar! Den förgyllda staden befinner sig alltså i hjärtat av Amazonas djungel. Staden som conquistadoren hittade! Fylld med lyckliga människor

Plötsligt kom en figur svävandes på en tron gjord av guld framför Cassey och presenterade sig;

'Hej kära cryptozoolog till Cassey MacKensie från Edinburgh Skottland- jag är cryptiden Mapinguari som du söker. Jag är en shaman och härskare här i El Dorado. Jag vkar med mitt enda öga över hela detta rike! Jodå - i den mytologiska sfären kring CRYPTIDS talas det om tidernas största cryptozoolog; DU!

Jag tänkte dela med mig lite av shamansk visdom med rött från Amazonas; every individual is a self-aware, self-reflective, free-will entitity' - en holografisk representation av the Infinite Creation - varje individ kan skapa vilken verklighet som helts önskas; din fysiska verklighet är vad 'moste bleive to be true'.

--

Efter att Cassey motagit denna vision transporterades han plötsligt till de isolerade regionerna av Alperna. På jakt efter Tatzelwurmz; lizard-like creature. Jodå, i den mytologiska sfären av CRYPTIDS är allt 'interconnected' holografiskt.

The Alpine Tatzelwurmz - anses vara täckt med fjäll och hat ett kattlikt ansikte. Farligt giftig; förmågan att döda människor på momangen med sitt bett- det sägs även att Tatzelwurmz andas giftig ånga och även besitter blod av syra.Trots allt varelsen har synts till längs Alperna i Spanien, Frankrike och Tyskland - de flesta synerna av Tatzelwurm håller hus i Österrike och Schweiz.

'Jag ska bannemej hitta den draklika cryptiden'.

tänkte Cassey medan han vandrade läng Kreuzeck Trail. En promenad som tar dig från öste till väst tvärsöver 'the Kreuzeck mountains'; en bergskedja i 'the Central Eastern Alps i Österrike. Bara ett få vandrare beger sig till desa regioner - så Cassey kan njuta av Kreuzeck Trail utan att stöta på för mycket människor. Men även genom att klättra uppför flertalet branta toppar och åsnor - kan man i detta område utforska oberörd alpint landskap.

Och det är ett sådant alpint landskap som Cassey just nu befinner sig efter att ha vandrat ett bra tag längs Österikes Kreuzeck Trail - med en utsikt över alla dalar och toppar som sträcker ut sig i fronten.

Här är det tjockt med snö och idealisk branta stup som gjord för off-pist skidåkning. Plötsligt dök Ullr upp den norska Guden av 'ski and snow - och gav Cassey par skidor.

'Vad konstigt!? - jag har inte käkat magisk svamp på ett bra tag för att få en konstigt vision - tänkte Cassey medan han for med skidorna ner för Österrikes alper.

Och ännu konstigare skulle det bil - ingen annan crpytiden Tatzelwurns dök bredvid Cassey glidandes ner för branten i en wingsuit på sig! Skydiving med en speciell jumpsuit på sig. Ungefär som Batman.

En wingsuit har vingar som sträcker sig från vristen till höften - och en vinge som sträcker sig emellan bena

'Hej kära cryptzoolog till skotte Cassey - jag är Tatzeleurn. Jag tillbringar min tid i Österrike och alperna inte med att skrämma folk - utan att kors och wingsuit i dessa trakter; Tune On, Tune In , Drop Out är mitt motto. Jag är en multidimensionell varelse från The 5th Dimension - a state of being. Denna dimension befinner sig i en högre frekvens är 3rd dimension där de flesta människor upplever i verkligheten.5th dimension är en mystisk dimension till spirituell sfär där cryptider har sitt ursprung. The 5th dimension är ett superconsciousness område med vitt klart ljus, divine consciousness! The 5th dimension är sfären av ' unlitimited possibilities'.

Cassey och Tatzelwurm - med skidor och wingsuit - for tillsammans i Österrike och Alperna ett bra tag till ännu ett dimensionellt skifte hände återigen! En monumental sådan! 

Plötsligt befann sig Cassey MacKenzie år återigen sittandes på en liten sten vid strandkanten till Loch Ness. Hur hamnade jag här igen! Har alla mina cryptid upplevelser varit en hallucination skapad av den magiska svampen? Var tog den stora svarta hunden shuck vägen? Eller har jag bara råkat beträda the 5th dimension? För en liten stund? Saker som Cassey funderade på medan han vandrade längs Loch Ness med en whiskyflaska i handen - provade lite magisk svamp igen men insåg att varelsen till Nessie inte lär dyka upp.

Men en sak som är säker; Cassey lår få hålla alla sina cryptid-upplevelser för sig själv - och istället rikta in sig på att Cryptozoology Societys i sin hemstad Edinburgh. Möjligheterna finns där och kanske kan cryptids från 5th dimension på något vis hjälpa Cassey? Han har ju trots allt stor tillgång på magiskt svamp! Pass på ! CRPYTPOZOOLOGY. Studerandet 'mystical creature kommer alltid att finnas!

"For me, it is no longer possible to believe in an organic Bigfoot, Almas, or Yeti. Instead I welcome these creatures to the safe ark of the Phantom Menagerie, where all things are real, provided you define the sort of reality you want." - Tedd Holiday

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.