13 Jun
13Jun

Staden är centrumet för vår civilisation, och visionen av framtidens stad medför förväntningen och rädslan i hur vi föreställer framtiden med vår civilisation. Att människor ska kolonisera rymden har nu blivit verklighet. Det är nu helt enkelt möjligt att städer som lämnar jorden och blir ‘galactic wonderers’ i vår galax Vintergatan. San Xenania är just en sådan stad. Som från början var ett distrikt i Tokyo med sin futuristiska atmosfär; neon-ljus ‘brinner’ glänsande med färgrika neonskyltar titt som tätt omfamnar hela distriktet i sann Blade Runner - anda.

När beslutet togs att distriktet skulle bli en egen stad i form av San Xenania och skjuta ut i rymden och bli en riktigt ‘spacad’ stad med banbrytande teknologi tog det dock inte lång tid förrän staden blev lite av en dystopi. De super-rika tog helt enkelt över denna omfattande stad så att klyftorna till slut blev så monumentala från de styrande till ‘the have nots’.  

Det blev till sist en form av tävling om vem som skulle ta överhanden om San Xenania! Det kanske är inte så konstigt egentligen då det trots alt är den första flytande staden i rymden med sikte på att kolonisera inte bara solsystemet utan hela galaxen. En hett eftertraktad stad helt enkelt. Men till sist kom sanningen fram som inte var så uppenbar från början. De som styrde staden, hör och häpna, var inget mindre än utomjordingar som framförde ett experiment i att försöka skapa en futuristisk cyberpunk-stad till Utopia, tillsammans med andra människor. 


Men människorna fick inte veta att det var en plan från alien’s. Meningsskiljaktigheterna blev till sist uppenbara och kom fram till ytan av vissa nyfikna människor. En viss hacker ‘hijacked’ utomjordingarna’s nätverk och kom till kännedom att det var utomjordingar som låg bakom skapandet av San Xenania. 

Hackern, vid namn Nakata Masuro, delade denna information med andra människor i den flytande rymdstaden och grupperade sig till att göra revolt! Till sist blev det som sagt en tävling emellan de ‘super-rika’ utomjordingarna emot människorna till underdog’s om vem som ska styra över San Xenania, den flytande rymdstaden ut i galaxen i form av cyberpunkstad som snabbt dock utvecklades till en dystopi.

Från början ett distrikt i Tokyo blev till sist en konstigt neon-stad isolerad i rymden bortom jorden. Ska hackern Nakata Masuro med sina kära japaner överrumpla de överordnade utomjordingarna i denna cyberpunkstad till mardröms-scenarion. Vi befinner oss i år 2058. Vem ska härska över San Xenania? Eller kan frid och samarbete utvecklas? Återstår att se! Men faktum kvarstår, Cyberpunk Future lever i allra högsta grad. Pass på! 

Nakata Masaru, hackern, kan manipulera den massiva ‘connected’ världen av San Xenania. Allt är i stort sett elektroniskt och ‘connected’ till ett nätverk. Vilket menas att allt kan bli hackat i staden och förvandlas till ett vapen. Med andra ord, den här strategin är den enda vägen att gå för Nakata och hans vänner till japaner och motståndsrörelse i San Xenania.  

Utomjordingarna är osynliga och kan helt enkelt inte synas med det blotta ögat för människor. De lever i någon annan slags dimension. Och tycks kommunicera med ett typ av symboliskt språk. Inklusive datorspråk! Jodå, ska jag säga er. Världen är en simulation! 


Jorden och resten av universum är en dator-simulation. Skapad av mer avancerande varelser, inklusive dem som ligger bakom San Xenania cyberpunk-projektet. Vi människor spenderar miljarder med pengar skickande sonder ut i rymden och borde någon gång inom den närmsta framtiden hitta utomjordingar? Eller? 

Aliens är högst sannolikt mer teknologiskt avancerade än vad människor är. Det faktum att vi inte hittat dem föreslår att vi lever i en simulation som utomjordingarna lyckats klura ut hur att undfly. Eller att datorn vi är i har bara tillräckligt med RAM till att simulera en planetär-civilisation åt gången.  

Att kosmos som vi observerar är bara en liten del av totaliteten av fysisk existens. Vår värld är helt enkelt en hyper-reality simulation, där vi alla är bara karaktärer i något typ av sofistikerad videospel. 

Vem eller vad är den Guda-likna väsena som skapat ett simulerat universum? Jodå, hackern Nakata Masuro i den flytande staden San Xenania löste den här gåtan genom att hitta datorsimulationen. Hör och häpna, vad Nakata kom underfund med; Det är oss, människors, egna ättlingar.; Våra framtida jag. Att det helt enkelt är människor som lever i hundratals eller tusentals år in i framtiden som utvecklat förmågan att simulera världar som vår egen inklusive kropparna och ‘minds of the beings’ inom världen. 


Efter hackern Nakata dela med sig av sin upptäckt med sina kära japaner blev alla förvånande men drog också en suck av lättnad. Det betyder trots allt att det är inte någon konflikt emellan aliens och japaner i San Xenania! Nej då, det visar sig med andra ord att San Xenania är en flytande cyberpunk-paradis stad i sann Neon-City anda. I denna stad härskar coola japaner i en avancerad civilisation till videospel med så kallade holografiska (också simulerade) effekter så staden verkligen lyser upp! Wow! Vilken scenförändring  tack vare Nakata som hacka datorsimulationen! Men det var säkert också menat. 

Men faktum kvarstår. San Xenania kommer säkerligen inte flyta i universum själv för evigt. Då trots allt, om en civilisation kan skapa dessa simulationer, kan man skapa bokstavligen miljarder av civilisationer som är simulerande, varje civilisation med trillioner av varelser, då allt som krävs är mer ‘computing power'; High-Teck cyberpunk staden kommer säkert stöta på andra simulerade civilisationer i sin fart ut i den eviga rymden. 

Eller andra universum till och med? Multiverses? Kanske det finns ett överflöd av ‘universes’, alla skapade i Big Bang typ event med annorlunda lagar av fysik. ‘Fine-tuned’ för liv. Det ‘riktiga’ universum av våra skapare måste också vara ‘fine-tuned’ för den att existera.  

Simulation på simulation! Matematiker, inklusive hackern Nakata har bevisat att en ‘universel computing machine’ kan skapa en artificiell värld som i sin tur är kapabel att simulera sin egen värld och så vidare till ‘ad infinitum’. Med andra ord, simulationer bor inuti i simulationer inuti i simulationer.  


Och nu, som sagt, befinner sig Nakata Masuro i sin simulation i Cyberpunk-Future staden San Xenania, flytandes ut i rymden i ett holografiskt-simulerande universum där allt sprakar i form av nebulosor och supernovas! 

Här vill jag spendera en lång tid framöver, med mina kära japaner; ‘ tänkte Nakata när han vandra omkring i San Xenania inspirerad i sann Tokyo-Cyberpunk-anda. Här känner han sig hemma med sina kära japaner! Här finns allt man kan önska sig i en familjär miljö! Nakata undrar dock om han i person får träffade dom som ligger bakom simulationen? Kanske i framtiden i form av ‘Tokyo-Future-Selves’ eller i ett annat simulerat, universum, multiverse!? Men faktum kvarstår, alla simulerande världar är här för att stann! För evigt! Pass på!

 

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.