02 Oct
02Oct

Artificiell Intelligens kommer revolutionera världen. Förändra och förvandla vår värld helt och hållet. För bättre samhället med hjälp av intelligenta maskiner. Väldigt viktigt för mänsklighetens framtid. Den ledande AI-tänkaren Nick Boström definierar AI-superintelligens som ett ”intellekt som är mycket smartare än människor i form av vetenskaplig kreativitet, visdom och sociala förmågor” – men revolutionen har inte hänt än och kommer den leva upp till allas förväntningar i form av avancerad DIGITALISERING? Cyberpunk Future! Det är frågan. Den fjärde industriella revolutionen i form av AI är bakom hörnet ska sägas – en kollektiv digital banbrytande framtid. Framtidens teknologi. Jag ska dock fördjupa mig lite i Artificiella Intelligens roll i att utveckla framtidens städer och göra dem hållbara. AI kommer forma ’Smart Cities’ – att ständigt stå för innovativa förändringar. Till exempel i form av AI som kan se effekten av den lokala miljön, global uppvärmning och förorening. 


Ben Goertzel är CEO av det decentraliserade AI-nätverket SingularityNET – en blockchain-baserad AI plattform företag. Ben är känd som ’fadern av Artificiell General Intelligens’ i form av Transhuman Community. Ben är medveten om att ’Smart Cities’ är inne i en snabb uppgång – han menar att staden kommer bli ’the body of an AI’. ‘Smart Cities’ för samman infrastruktur och teknologi för att förbättra kvaliteten i livet av medborgare och höja deras samspel med stadsmiljön. 

En annan sak som kommer introduceras i en Smart City är teknologier som förlänger livet. Det hela med att förbinda med andra människors kognition, via samspel med en typ av dator i hjärnan. Till exempel det så kallade Neuralink mind-chip som superentreprenören Elon Musk nyligen introducerat. Denna teknologi kommer förvandla människor så småningom till en ‘genius super-race’; att helt enkelt fästa data-chips in i hjärnan för att sammanfoga oss med Artificiell Intelligens. DIGITALSERING! Cyberpunk Future!


Till exempel Nanobots kommer förbinda våra hjärnor till molnen, sammanfoga biologi med den digitala. Vi kommer utveckla trådlösa, hjärna till hjärna kommunikation, även kallad syntetisk telepati, och skicka meddelande till varandra genom att tänka dem. Våra hjärnor är helt enkelt en plattform och möjligheten är nästan ändlös för nya applikationer att harmonisera för medborgarna i en Smart City! DIGITALSERING! Cyberpunk Future!

En annan banbrytande metod är 3D-printning av framtida nya stadsdelar i staden. Man kan nämligen konstruera hus, kontor, broar och ja, allt möjligt. 3D-pritning av byggnader ser liknande ut som 3D-printning av mindre objekt,; robotar lägger på lager efter lager av material till strukturen är färdig. Till exempel för byggnader robotar använder en mix av betong, stål och andra material passande för 3D-printning. Men denna framtida arkitektur kommer inte bara existera fysisk verklighet, den kommer också finnas i Augmented Reality och Virtual Reality! I en Smart City - folk kommer spendera en hel del bra tid i virtual space. Precis som folk nu är kapabla att se ’pokemons’ i deras telefoner, folk kommer kunna se stora stads arkitekturer i ’Smart Cities’. Dessa strukturer kommer arta sig i form av ’hologram’s bara synliga med HoloLens! Allt för att navigera i en Smart City! DIGITALSERING! Cyberpunk Future!


I en Smart Citie får alla invånare en summa Bitcoin i medborgarlön som grundinkomst. Bitcoin är globala, digitala pengar för en global, digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person utan behov av mellanhänder som banker eller kortföretag. Bitcoin är öppet för alla och styrs inte av någon stat, bank eller företag. 

Men vad är fördelarna med detta då? Jodå, det ger alla en grundläggande ekonomisk trygghet utan att endast förlita sig på arbetsmarknadens disposition eller myndigheternas kontrollutövande. Tillfälle ges istället att lägga mer tid på hem-,omsorg- och kulturarbete och intressera sig för en demokratisk utveckling av samhället. Andra fördelaktiga effekter av en basinkomst innebär mindre klassklyftor, större makt för arbetssäljaren, mindre stress i samhället vilket i sin tur leder till bättre fysisk och psykisk hälsa, och reducerade kostnader för sjukvård. En basinkomst löser arbetslöshetsproblemet, genom att inte koppla lönearbete som enda sätt att få en inkomst. Dock ska sägas, anställningslös är inte lika med sysslolös! 


Det finns också futuristiska städer i sci-fi filmer. Men frågan återstår – hur kommer den framtida staden egentligen se ut? Kommer den vara fylld av hologram, robotar och flygande bilar? Ombäddad i Neon-ljus? Holografiska vägar? Sprakande skyskrapor? En Smart Citie kanske kommer se ut så? Den kommer i alla fall vara fylld av Artificiell Intelligens teknologi!

Amazons CEO Bezos har också visioner om den framtida staden; flytande städer i rymden som kommer utforska solsystemet i form av kolonier runt Jorden. Spinnande cylindrar i rymden som kommer replikera gravitet och upprätthålla mänskligt liv. Miljoner av sådana cylindrar med Jordlikna städer och som kommer omfamna AI-teknologi. 

Faktum kvarstår; vi människor är i sammansmältning med vår teknologi – en utsträckning av oss själva. Det artificiella med det biologiska; DIGITALISERING! Cyberpunk Future! Som kommer ta oss till stjärnorna! I en ‘Smart Citie’, kommer vi leva i harmoni med AI-roboten! 

Teknologin lever! Tegedao som skriver detta ser fram emot att bo i framtidens städer med banbrytande AI-teknologi! Cyberpunk Future Smart City kommer förvandla vår livskvalitet avsevärt. AI kommer resultera i en ’ny guldålder’ – en renässans som till synes bara existerat i sfären av science fiction! Den fjärde stora industriella revolutionen i form av AI-teknologi!

"Success in creating AI would be the biggest event in human history. Unfortunately, it might also be the last, unless we learn how to avoid the risks." - Stephen Hawking

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.